Nuttig&n - Koken, bakken en lunchen

En daarna shoppen in Oosterhout

Adresgegevens

Nuttig&n
Leijsenhoek 15
4901 ER Oosterhout
tel. 0162 – 769 080
www.nuttigen.com
info@nuttigen.com
Nuttig&n Facebook
Nuttig&n Instagram

Openingstijden

maandag:  12.00 – 18.00 uur
dinsdag:  10.00 - 18.00 uur
woensdag:  10.00 - 18.00 uur
donderdag:  10.00 - 18.00 uur
vrijdag:  10.00 - 20.00 uur
zaterdag:  10.00 - 18.00 uur
koopzondagen:  12.00 – 18.00 uur

Gezonde lunchgerechten en lekkernijen

Na een start in 2011 met kinderfeestjes en een webshop volgde een onstuimige groei die in februari 2018 resulteerde in de opening van een geheel vernieuwde winkel onder de naam Nuttig&n. De zaak bestaat uit een winkel met bak- en kookartikelen en uit een horecagedeelte. In de prachtig ingerichte winkel vind je een geweldig mooi assortiment producten voor de hobbybakker. Heb je niks met bakken? Dan kun je in het horecadeel heerlijk tot jezelf komen en lekker eten. De winkel is afgeschermd van het eetgedeelte. Daardoor heb je niet het gevoel midden in de winkel te zitten. In het horecadeel serveren ze koffie en thee, de lunch en je kunt er de hele dag van de uitgebreide kaart bestellen. Onder het genot van een drankje zoals wijn, bier en frisdrank geniet je hier van heerlijke, gezonde, vers bereide gerechten. Dat kan niet alleen in de sfeervolle ruimte binnen, maar ook lekker buiten op het terras als het weer dat toelaat. Op de koopavonden wordt er een speciaal koopavondmenu geserveerd dat elke week weer anders is.

Dé winkel in Oosterhout voor wie zelf taarten bakt 

Nuttig&n is een waar walhalla voor hobbybakkers. Ben je op zoek naar bak benodigdheden? Dan is deze winkel in Oosterhout een regelrechte aanrader. Hier vind je talloze fijne bakproducten. De winkel heeft een ruim assortiment in mixen om te bakken, uitstekers, siliconen mallen en bakvormen. Kortom alles wat de hobbybakker nodig heeft. Bovendien krijg je er een goed en duidelijk advies. Eigenaresse Sylvia Adriaansen legt alles deskundig uit en denkt creatief en oplossingsgericht met je mee. In de winkel verkoopt ze niet alleen goede materialen en producten voor iedereen die graag zelf bakt of kokkerelt. Alles wat er niet is, kan ze ook voor je bestellen. En hou je van zelf bakken? Zou je meer willen leren over het snijden, vullen, afsmeren, bekleden en natuurlijk decoreren van taarten, cakes en cupcakes? Ook dan kom je hier volop aan je trekken. Want voor cursussen en workshops ben je hier tevens op het juiste adres.

De mooiste taarten en creaties zelf maken

Bakken en zelf taarten decoreren is een hobby die enorm in de belangstelling staat. Nederland kent oneindig veel gepassioneerde thuisbakkers. Lijkt jou dat ook een leuke hobby? Volg dan eens een van de workshops bij Nuttig&n. Ze zijn er voor beginners en ook voor gevorderden. Voor beginners is er bijvoorbeeld de workshop basis taartdecoratie van Wilton. In die workshop leer je allerlei technieken om een leuke decoratie op je taart aan te brengen. Je maakt daarbij gebruik van uitstekers, mallen en andere handige hulpjes. En aan het eind van de workshop ga je naar huis met je eigen taart en twee handige gereedschappen om thuis zelf taart te decoreren. Maar ook de meer gevorderdere thuisbakkers komen bij Nuttig&n ruimschoots aan hun trekken. Voor hen zijn er de cursussen voor gevorderden van Wilton. Daarin leer je om door middel van taartdecoratie de meest mooie taarten en de heerlijkste lekkernijen te maken. Regelmatig nodigt Nuttig&n ook gastdocenten uit om hun kennis over taartdecoratie te komen delen. Verder krijg je alle hulp om je basistaart te bestellen bij de juiste leverancier. Bij Nuttig&n hebben ze daarvoor alle kennis in huis en kun je rekenen op een eerlijk advies. Zo koop jij echt wat je zelf wilt.

Taartdecoratie voor gevorderden bij dé taartwinkel in Oosterhout

Wil je werkelijk alles leren over taartdecoratie? Volg dan een van de Wilton cursussen voor gevorderden bij Nutti&n. Begin met de cursus Decorating Basics. Tijdens deze cursus leer je, stap voor stap, de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing. Je krijgt bakinstructies, leert hoe je zelf icing in verschillende kleuren kunt maken en hoe je deze icing het beste kunt gebruiken. Tijdens deze cursus leer je wat de drie basisprincipes van het decoreren van taart zijn. Naarmate de lessen vorderen, zul je merken dat je steeds mooiere decoraties gaat maken. Denk aan dropflowers, rozetten, schelprandjes, pompom flowers, blaadjes, chrysanten en de ribbon roos. Tijdens de lessen oefen je het decoreren van koekjes. Nog een stap verder ga je in de cursus Gumpaste & Fondant. Hierin leer je hoe je met fondant en gumpaste mooie bloemen en decoraties kunt maken. Na afloop kun je onder andere prachtige strikken, chrysanten, rozen, calla's, rozenknopjes, margrieten en verschillende borders maken. De technieken die je leert, zorgen ervoor dat je thuis in je eigen keuken de mooiste taarten kunt maken. Dat ga je ook laten zien tijdens het eindproject. Dan ga je namelijk een eigen ontworpen eindtaart maken.